60 tabletek

Naturell Cynk organiczny + C 60 tabl.

Sprawdź, gdzie kupić
odpowiednidla wegani wegetarian
odpowiedni
dla wegan
i wegetarian
bez cukru,laktozy,bezglutenowy
bez cukru,
laktozy,
bezglutenowy
bez barwników
bez barwników
Zawiera cynk w postaci organicznej o wyższej biodostępności1
Kompozycja cynku i witaminy C, które wspierają układ odpornościowy
Wysoka zawartość cynku w 1 tabletce – 150% dziennego zapotrzebowania

Kup teraz w wybranych sklepach

Naturell Cynk organiczny + C 60 tabl.

Cynk organiczny + C 60 tabl.

Allegro.pl

Kup teraz

Ceneo.pl

Kup teraz

MK - 7 100µg 500µg B

cynk w formie organicznej o wyższej biodostępności1

MK - 7 MK - 7 80 mg 200µg C

wysoka zawartość cynku w 1 tabletce – 150% dziennego zapotrzebowania

Image

skład wzbogacony o witaminę C

MK - 7 100µg 500µg B

bez barwników – naturalny kolor tabletki

MK - 7 MK - 7 80 mg 200µg C

60 tabletek – na 2 miesiące stosowania!

odpowiedni dla wegan i wegetarian

Stosowanie cynku w formie organicznej łatwiej uzupełnia dietę w ten składnik odżywczy1.

Cynk jest mikroelementem, który występuje we wszystkich komórkach organizmu. Jednym z ważniejszych kierunków jego działania jest wsparcie naturalnej odporności organizmu. Dodatkowo cynk pomaga zachować zdrową skórę, włosy i paznokcie. Jego głównym źródłem w diecie są: produkty zbożowe, mięso, wędliny oraz ryby2.

Cynk pomaga w:

  • prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
  • utrzymaniu zdrowej skóry, włosów i paznokci
  • wspiera utrzymanie prawidłowego metabolizmu węglowodanów i kwasów tłuszczowych

Witamina C przyczynia się do:

  • ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym
  • prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego
  • zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia

Zawartość składników

Jedna tabletka zawiera:
WItamina C
(kwas L-askorbinowy)
80 mg (100%*)
Cynk
15 mg (150%*)
(51 mg cytrynianu cynku)
*procent realizacji referencyjnych wartości spożycia
Składniki:
substancje wypełniające: celuloza mikrokrystaliczna, fosforany wapnia (fosforan diwapniowy); witamina C (kwas L-askorbinowy); cynk (cytrynian cynku); substancje glazurujące: kwasy tłuszczowe (kwas stearynowy), hydroksypropylometyloceluloza, sole magnezowe kwasów tłuszczowych (stearynian magnezu), dwutlenek krzemu, glikol polietylenowy.

Naturell Cynk Organiczny + C nie zawiera barwników (m.in. tlenków i wodorotlenków żelaza).
Kolor tabletki jest naturalnym efektem składników w preparacie.

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia:

Dorośli: 1 tabletka dziennie po posiłku

OSTRZEŻENIA I DODATKOWE INFORMACJE

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

O PRODUKCIE

Naturell Cynk Organiczny + C suplement diety zawiera kompozycję cynku i witaminy C, które wspomagają naturalną odporność organizmu. Preparat zawiera cynk w postaci organicznej o wyższej biodostępności niż ten w formie nieorganicznej. Dlatego też stosowanie cynku w formie organicznej łatwiej uzupełnia dietę w ten składnik odżywczy.

Produkt nie zawiera cukru i laktozy, jest bezglutenowy.
Odpowiedni dla wegan i wegetarian.

 

Dla kogo Naturell Cynk Organiczny + C?

  • Dla osób chcących zadbać o odporność (dzięki zawartości cynku i witaminy C)
  • Dla osób chcących zadbać o swój metabolizm (dzięki zawartości cynku)
  • Dla osób chcących zadbać o zdrową skórę, włosy i paznokcie (dzięki zawartości cynku)

Ograniczenia stosowania

Nadwrażliwość na którykolwiek składnik preparatu. Preparat nie może być przyjmowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące.

Warunki przechowywania

Produkt należy przechowywać w oryginalnym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.

Witamina C pochodzi spoza UE.
Cynk pochodzi z UE.

Wyprodukowano przez Naturell AB, Szwecja dla:
USP Zdrowie Sp. z o.o.
ul. Poleczki 35, 02-822 Warszawa

1. W porównaniu do cynku w formie nieorganicznej
2. Krzysik M., Biernat J., Grajeta H., Wpływ wybranych składników odżywczych pożywienia na funkcjonowanie układu odpornościowego. Cz. II, Immunomodulacyjne działanie witamin i pierwiastków śladowych na organizm człowieka, „Advances in Clinical and Experimental Medicine” 2007, t. 16, nr 1, s. 123-133.