60 tabletek

Naturell Witamina D3 + K2 MK-7

Sprawdź, gdzie kupić
czysty skład* bez laktozy bez laktozy bezglutenowy
Mikroenkapsułkowana witamina D3 oraz witamina K21 – zwiększenie stabilności składnika aktywnego
Witamina K w aktywnej formie MK-7
Naturalne pochodzenie witaminy D3: z lanoliny z runa owczego oraz naturalne pochodzenie witaminy K: produkowana z naturalnych substancji znajdujących się w olejkach eterycznych

Kup teraz w wybranych sklepach

Naturell Witamina D3 + K2 MK-7

Witamina D3 + K2 MK-7

Ceneo.pl

Kup teraz

Image

naturalne pochodzenie witaminy D3 z lanoliny z runa owczego

Image

witamina K w aktywnej formie MK-7

Image

mikroenkapsułkowana witamina D3 oraz witamina K2– zwiększenie stabilności składników aktywnych2

Image

naturalne pochodzenie witaminy K: produkowana z naturalnych substancji znajdujących się w olejkach eterycznych

Image

wygodna forma tabletek do rozgryzania i żucia

Image

ekonomiczne opakowanie wystarczające na 2 miesiące stosowania

Suplement diety Naturell Witamina D3 + K2 MK-7 warto stosować, by wesprzeć funkcjonowanie układu odpornościowego3 i wspomóc utrzymanie zdrowych kości4 i zębów3.

Witaminę K2 szczególnie warto suplementować w przypadku stosowania mało urozmaiconej, niezbilansowanej diety bogatej w żywność wysokoprzetworzoną lub po przebyciu długotrwałej kuracji antybiotykowej.

Dzięki zastosowaniu mikroenkapsulacji witaminy D3 i witaminy K2, produkt cechuje zwiększona stabilność składników aktywnych. Mikroenkapsulacja to proces powlekania rozdrobnionych cząsteczek składnika aktywnego preparatu przez inną substancję w celu zwiększenia stabilności – chroni wrażliwą witaminę D3 i K2 na działanie czynników zewnętrznych takich jak: światło, temperatura czy kontakt z powietrzem. Umożliwia to kontrolowane uwalnianie tych składników w organizmie.

Właściwości witaminy D3 i K2:

  • 3Witamina D3 wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego
  • 4Witamina D3 i witamina K2 wpływają na utrzymanie zdrowych kości
  • 3Witamina D3 wspomaga utrzymanie zdrowych zębów
  • Witamina D3 wspomaga prawidłowe funkcjonowanie mięśni
  • Witamina K2 wspiera prawidłowe krzepnięcie krwi

Zawartość składników

Jedna tabletka zawiera:
Witamina K (menachinon)
75 µg (100%*)
Witamina D (cholekalcyferol)
2000 j . m . / 50 µg ( 1000% * )
*procent realizacji referencyjnych wartości spożycia
Składniki:
substancje słodzące: sorbitole, ksylitol; witamina K (menachinon); witamina D (cholekalcyferol); substancja glazurująca: kwasy tłuszczowe (kwas stearynowy); trójglicerydy średniołańcuchowe; naturalne aromaty. Naturell Witamina D3 + K2 MK-7 zawiera substancje słodzące.

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia:

Dorośli: 1 tabletka dziennie

OSTRZEŻENIA I DODATKOWE INFORMACJE

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Ograniczenia stosowania

Nadwrażliwość na którykolwiek składnik preparatu. W przypadku przyjmowania leków przeciwzakrzepowych należy przed zastosowaniem produktu skonsultować się z lekarzem. Preparat nie może być przyjmowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Nie stosować łącznie z innymi preparatami zawierającymi witaminę D.

Warunki przechowywania

Produkt należy przechowywać w oryginalnym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.

Witamina D3 pochodzi spoza UE, witamina K2 pochodzi z UE.

Wyprodukowano przez Naturell AB, Szwecja dla:
USP Zdrowie Sp. z o.o.
ul. Poleczki 35, 02-822 Warszawa

*Czysty skład – bez substancji wypełniających, barwników, konserwantów syntetycznego pochodzenia.

1Preparat zawiera mikroenkapsułkowaną witaminę D3. Mikroenkapsulacja to proces powlekania rozdrobnionych cząsteczek składnika aktywnego preparatu przez inną substancję w celu zwiększenia stabilności. Umożliwia to kontrolowane uwalnianie składników w organizmie.