Burger z fasoli

Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 1 burger, 4 kotlety
Burger z fasoli

Składniki na 4 kotlety:

  • 2 małe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 pieczarek
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 łyżka papryki wędzonej
  • 2 łyżki kuminu
  • 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
  • 50g płatków owsianych
  • 2 łyżki passaty pomidorowej
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia

Składniki na 1 burgera:

  • 1 bułka
  • majonez roślinny i ketchup według własnych preferencji
  • 2 liście sałaty
  • 2 plastry cebuli
  • 2 plastry ogórka kiszonego
  • 2 plastry pomidora

Przygotowanie:

  1. Kroimy cebulę w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na odrobinie oleju.
  2. Dorzucamy pokrojone pieczarki i podsmażamy.
  3. Do miski wrzucamy warzywa, odcedzoną fasolę oraz resztę składników, blendujemy wszystko na gładką masę.
  4. Formujemy okrągłe kotlety i smażymy do zarumienienia.
  5. Przekrojoną bułkę smarujemy roślinnym majonezem i ketchupem. Układamy sałatkę, usmażonego kotleta, cebulę, ogórka oraz pomidora.

Inne przepisy z kategorii Dania główne:

Image
bez glutenu bez laktozy wegański

Tabbouleh

Czas przygotowania: 25 min Liczba porcji: 2
czytaj
Image
bez glutenu bez laktozy wegański

Curry z cieciorką, warzywami i ryżem

Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 2
czytaj
Image
bez laktozy wegański

Spaghetti bolognese

Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 2
czytaj