Spaghetti bolognese

Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 2
Spaghetti bolognese

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 1 łyżeczka bazyli w proszku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka tymianku
  • ½ szklanki czerwonej soczewicy
  • 1 szklanka passaty pomidorowej
  • pół litra bulionu warzywnego lub wody
  • 0,5 paczki pełnoziarnistego makaronu spaghetti (200g)

Przygotowanie:

  1. Na patelni podsmażamy cebulę, czosnek i przyprawy.
  2. Gotujemy makaron.
  3. Następnie wsypujemy soczewicę, zalewamy passatą i bulionem lub wodą. Całość gotujemy jeszcze 20 minut do momentu odparowania płynu.
  4. Podajemy z ugotowanym makaronem.

Inne przepisy z kategorii Dania główne:

Przepis na smażony ryż z tofu i warzywami.
bez glutenu bez laktozy wegański

Smażony ryż z tofu i warzywami

Czas przygotowania: 35-40 min Liczba porcji: 2
czytaj
Image
bez glutenu bez laktozy wegański

Tabbouleh

Czas przygotowania: 25 min Liczba porcji: 2
czytaj
Image
bez glutenu bez laktozy wegański

Curry z cieciorką, warzywami i ryżem

Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 2
czytaj