kapsułki

Naturell Lactifer 15 kapsułek

Sprawdź, gdzie kupić
czysty skład*
czysty skład*
bezglutenowy
bezglutenowy
bez dodatku cukru**
bez dodatku cukru**
Laktoferyna to białko, które jest naturalnie wytwarzane przez organizm przez komórki nabłonkowe o funkcji wydzielniczej oraz neutrofile (komórki układu odpornościowego).8
Laktoferyna występuje w największym stężeniu w siarze, która jest pierwszym mlekiem produkowanym przez matkę po porodzie (7 mg/ml) oraz ludzkim mleku (3 mg/ml).8
Laktoferyna to białko z rodziny transferyn, które ma silną i odwracalną zdolność wiązania jonów żelaza.8

Kup teraz w wybranych sklepach

Naturell Lactifer 15 kapsułek

Lactifer 15 kapsułek

Allegro.pl

Kup teraz

Ceneo.pl

Kup teraz

Image

Kobiety w ciąży

Image

Kobiety karmiące
piersią

Image

Kobiety obficie
miesiączkujące

Image

Kobiety w wieku
okołomenopauzalnym
obficie miesiączkujące

Image

Dzieci

Image

Dorośli

Image

Osoby
starsze

Wysokiej jakości laktoferyna z mleka krowiego

Wysokiej jakości laktoferyna z mleka krowiego

  • w produkcie zastosowano surowiec, w którym laktoferyna bydlęca stanowi 95% białka
  • produkowana metodą liofilizacji, która nie uszkadza struktury białka1
  • wysycona jonami żelaza
  • wyróżnia się wysokim stopniem podobieństwa (69%) do laktoferyny ludzkiej zawartej w siarze lub mleku kobiecym2
Liposomalna witamina C

Liposomalna witamina C

  • zwiększa przyswajanie żelaza6
  • wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego7
  • nie podrażnia żołądka3
  • charakteryzuje się lepszą stabilnością niż tradycyjna witamina C3, wykazuje 1,77 razy większą biodostępność niż tradycyjna witamina C4
  • umożliwia transport celowany, który zapewnia łatwą penetrację witaminy C do komórek3
Naturalny prebiotyk — inulina

Naturalny prebiotyk — inulina

  • naturalny prebiotyk5
  • stanowi materiał odżywczy dla bakterii probiotycznych naturalnie występujących w jelicie5
Czysty skład

Czysty skład

* bez substancji wypełniających, barwników, konserwantów syntetycznego pochodzenia

Bez dodatku cukru

Bez dodatku cukru

**produkt zawiera naturalnie występujące cukry

Bezglutenowy

Bezglutenowy

Zawartość składników

1 kapsułka
2 kapsułki
Laktoferyna
100 mg
200 mg
Witamina C
40 mg
(50% RWS*)
80 mg
(100% RWS*)
Inulina
55 mg
110 mg
* Procent realizacji referencyjnych wartości spożycia.
Składniki:
laktoferyna z mleka krowiego, żelatyna, witamina C (kwas L-askorbinowy), inulina.

ZALECANA DZIENNA PORCJA DO SPOŻYCIA:

Dzieci: 1 kapsułka na dobę

 

Dorośli: 2-4 kapsułki na dobę

Sposób użycia

Kapsułkę można połknąć lub jej zawartość wysypać i rozpuścić w niewielkiej ilości płynu (wody lub mleka, jogurtu, kefiru, innego płynu) o temperaturze poniżej 37°C, po czym dobrze wymieszać.

Sposób użycia

Kapsułkę można połknąć lub jej zawartość wysypać i rozpuścić w niewielkiej ilości płynu (wody lub mleka, jogurtu, kefiru, innego płynu) o temperaturze poniżej 37°C, po czym dobrze wymieszać. Laktoferyna ulega denaturacji, dlatego nie należy dodawać jej do gorącego płynu.
Rekomendowany okres suplementacji: 3 miesiące.

Ograniczenie stosowania

Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Produkt należy przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Chronić przed wilgocią i światłem.

OSTRZEŻENIA I INNE INFORMACJE:

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

1. Nowak D., Jakubczyk E., The Freeze-Drying of Foods-The Characteristic of the Process Course and the Effect of Its Parameters on the Physical Properties of Food Materials., Foods., 2020 Oct 18; 9 (10): 1488; doi: 10.3390/foods9101488. PMID: 33080983; PMCID: PMC7603155;
2. Pierce, A., Colavizza, D., Benaissa, M., Maes, P., Taar, A., Montreuil, J. and Spik, G. (1991), Molecular cloning and sequence analysis of bovine lactotransferrin, European Journal of Biochemistry, 196: 177-184; hps://doi.org/10.1111/j.1432-1033.1991.tb15801.x;
3. Davis, Janelle L., et al., Liposomal encapsulated ascorbic acid: Influence on vitamin C bioavailability and capacity to protect against ischemia–repeusion injury, Nutrition and metabolic insights 9 (2016): NMI-S39764;
4. Gopi, Sreerag, and Preetha Balakrishnan, Evaluation and clinical comparison studies on liposomal and non-liposomal ascorbic acid (vitamin C) and their enhanced bioavailability, Journal of liposome research 31.4 (2021): 356-364;
5. Bhanja A, Sutar PP, Mishra M. Inulin-A polysaccharide: Review on its functional and prebiotic efficacy. J Food Biochem. 2022 Dec;46(12):e14386.
6. Witamina C zwiększa przyswajanie żelaza.
7. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
8. Artym J. Laktoferyna – strażnik procesów przyswajania żelaza. Post. Biol. Kom.
2015; 42: 283-308.