Korzenne placuszki

Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 2 (12 sztuk)
Korzenne placuszki

Składniki:

  • 2 banany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka napoju roślinnego
  • 1 szklanka mąki owsianej lub zblendowanych na sucho płatków owsianych
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 łyżka świeżo zmielonego siemienia lnianego
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • ½ łyżeczki cynamonu

Do podania:

  • garść orzechów włoskich
  • 1 łyżka syropu klonowego

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki blendujemy razem na gładką masę.
  2. Na suchą patelnię (bądź na odrobinie oleju rzepakowego, jeśli taka potrzeba) nakładamy po dwie łyżki ciasta na jednego placuszka i smażymy z obu stron do momentu zarumienienia.
  3. Podajemy z dodatkami.

Inne przepisy z kategorii Śniadania:

Przepis na omlet z mąki z ciecierzycy ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi.
bez glutenu bez laktozy wegański

Omlet z mąki z ciecierzycy ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Czas przygotowania: 15 min Liczba porcji: 1
czytaj
Przepis na wegańską jaglankę z owocami leśnymi.
bez glutenu bez laktozy wegański

Wegańska jaglanka z owocami leśnymi

Czas przygotowania: 20 min Liczba porcji: 2
czytaj
Image
bez laktozy wegański

Pasta z bobu/groszku

Czas przygotowania: 10 min Liczba porcji: 4
czytaj