Owsianka z brzoskwinią i masłem orzechowym

Czas przygotowania: 10 min Liczba porcji: 1
Owsianka z brzoskwinią i masłem orzechowym

Składniki:

  • 5 łyżek płatków owsianych górskich
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • 1 średni banan
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu
  • 1 brzoskwinia
  • garść ulubionych orzechów
  • opcjonalnie: jogurt roślinny, syrop daktylowy

Przygotowanie:

  1. Płatki gotujemy z mlekiem na małym ogniu aż wchłoną cały płyn.
  2. Zdejmujemy owsiankę z ognia i dodajemy rozgniecionego banana, masło orzechowe, sól oraz cynamon.
  3. Podajemy z pokrojoną brzoskwinią, orzechami, opcjonalnie z jogurtem i syropem daktylowym.

Inne przepisy z kategorii Śniadania:

Przepis na omlet z mąki z ciecierzycy ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi.
bez glutenu bez laktozy wegański

Omlet z mąki z ciecierzycy ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Czas przygotowania: 15 min Liczba porcji: 1
czytaj
Przepis na wegańską jaglankę z owocami leśnymi.
bez glutenu bez laktozy wegański

Wegańska jaglanka z owocami leśnymi

Czas przygotowania: 20 min Liczba porcji: 2
czytaj
Image
bez laktozy wegański

Pasta z bobu/groszku

Czas przygotowania: 10 min Liczba porcji: 4
czytaj