Smalec z fasoli

Czas przygotowania: 20 min Liczba porcji: 4
Smalec z fasoli

Składniki:

  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 duża lub 2 małe cebule
  • 1 jabłko
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • ½ łyżeczki majeranku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól i pieprz
  • 1 puszka białej fasoli
  • do podania: pełnoziarnisty chleb, ogórek zielony lub kiszony

Przygotowanie:

  1. Cebulę i jabłko kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni razem z przyprawami.
  2. Widelcem rozgniatamy odcedzoną fasolę.
  3. Do rozgniecionej fasoli dodajemy podsmażone składniki (wyjmujemy liście laurowe oraz ziele angielskie) i mieszamy.
  4. Gotową pastę podajemy w formie kanapek z ogórkiem.

Inne przepisy z kategorii Śniadania:

Image
bez laktozy wegański

Pasta z bobu/groszku

Czas przygotowania: 10 min Liczba porcji: 4
czytaj
Image
bez laktozy wegański

Kanapki z twarogiem ze słonecznika

Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 4
czytaj
Image
bez laktozy wegański

Korzenne placuszki

Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 2 (12 sztuk)
czytaj